Устаткування
для сільського господарства

Гранулятор – атрибут успішного фермера!

Гранулятор

У сільському господарстві це обладнання набуває все більшої популярності. Багато фермерів вже не уявляють господарювання без гранулювання кормів.

Чому так? Справа в тому, що, використовуючи гранулятор комбікорму, фермеру вдається зберегти корисні якості та калорійність кормів, отриманих із раніше вирощених культур, на довгий час. Корми для тварин містять велику кількість корисних речовин підвищеної калорійності, при зберіганні яких у нормальних умовах втрачається безліч корисних властивостей.

Корм у гранулах відрізняється від звичайного комбікорму можливістю його тривалішого зберігання без втрати властивостей. А це, в умовах великих фермерських господарств, є дуже необхідним компонентом для ефективного та прибуткового ведення бізнесу.

Навіть при недбалому перевезенні гранульованих комбікормів, за умови, що гранули досить міцні, зберігається їхня цільна структура, що безсумнівно покращує якісні показники корму. Гранули менше піддаються впливу зовнішніх подразників – вологи, прямих сонячних променів, перепад температур.

Отже, гранулювання надає можливість мінімізувати втрати кормів, спрощує їх доставку до місць для годівлі та роздачі тварин та птахів. Причому гранульувати можна зерновідходи, макуху, статі, сіно, відходи від переробки проса та багато іншого.

Але що фермер отримує при використанні грануляторів?

Все дуже просто! Він отримує збалансований корм для всього поголів'я тварин та птахів. Причому для певного виду тварин можна використовувати різні комбінації кормових сумішей.

Як відомо, при своїй однорідності та за складовими елементами збалансовані корми сприяють здоровому, правильному та, головне, швидкому зростанню тварин. А це неминуче підвищує продуктивні показники та темпи розвитку тваринництва та птахівництва загалом.

Гранульовані корми набагато краще поїдаються як тваринами, так і птахами, тому що при вживанні корму в такому вигляді у тварин немає можливості вибирати смачніші компоненти, перекладаючи і не доїдаючи все інше. Їх чудово згодовувати кроликам, тому що крім своєї корисності вони не забивають ніс борошняним пилом, що не скажеш про багато звичайних розсипних фасованих комбікормів.

Але не давайте лукавити і спробуємо побачити мінуси гранулювання.

По-перше, процес гранулювання корму – це досить енерговитратна процедура. А вартість електроенергії, як ви знаєте, бажає кращого.

По-друге, якщо поголів'я худоби чи птиці велике, то приготування гранульованого корму знадобиться чимало часу.

Ну і по-третє, гранулятори - це не дешеві пристрої, на покупку яких потрібно викласти чималу суму.

Незважаючи на ці мінуси, гранулювання корму – це вигідне та ефективне для ведення фермерського господарства вкладення. Витрати обладнання з часом окупаються і, головне, тварини отримують збалансований і корисний корм.

Ну а для мінімізації витрат необхідно вибрати енергоефективний і якісний гранулятор. Гранулятори ТМС досить економічні та мають двосторонню матрицю, що збільшує термін її служби вдвічі.

В цілому, грамотний вибір гранулятора – це один із найбільших шматочків того самого фермерського успіху.