Устаткування
для сільського господарства

Гранульований корм. Вибираємо гранулятор комбікорму

Гранулированный корм

Використання гранульованого корму з кожним роком стає дедалі пріоритетнішим, як серед дрібних фермерів, так і серед великих фермерських господарств. Позитивні сторони годівлі тварин, птахів, риб та інших вихованців таким кормом очевидні та незаперечні. Гранули можна виробляти будь-якого складу та різної величини. Для кожного виду тварин можливий підбір найкориснішого та збалансованого корму, який завдяки грануляції споживається та засвоюється на всі 100%. Великим плюсом є можливість тривалого зберігання гранульованого комбікорму без втрати його фізико-хімічних властивостей. Всі ці позитивні сторони підштовхують молодих фермерів до купівлі свого першого гранулятора, а фермерські господарства, що вже успішно працюють тривалий час, – до заміни або доповнення свого сільськогосподарського обладнання гранулятором з більш високою продуктивністю корму.

Розберемося, який гранулятор комбікорму вибрати для свого господарства? Насамперед, фермеру необхідно підрахувати скільки корму споживається його вихованцями щодня. Якщо корму потрібна велика кількість, то, відповідно, краще купувати гранулятор з підвищеною продуктивністю, щоб скоротити час на його виробництво.

Немало важливого значення має розмір необхідних гранул. У більшості випадків, сучасні гранулятори виробляють гранули від 2 до 20 мм в діаметрі і довжиною, що зазвичай не перевищує 2-3 см. Якщо комбікорм необхідний для молодих птахів, наприклад, курчат, каченят або гусенят, то робити потрібно гранули діаметром 2-3 мм . Для дорослого птаха та риби найбільш прийнятними будуть гранули розміром 4-5 мм. Невеликим поросятам можна готувати гранули з діаметром 6-8 мм, дорослим свиням – 9-10 мм. Ну а для великої рогатої худоби зручні в годівлі гранули розміром 10-15 мм.

Виходячи з вищевказаних значень, фермеру необхідно підібрати гранулятор, матриця якого зможе виробляти гранули іменного розміру, який переважний для його вихованців.

Для мінімізації собівартості виробленого гранульованого корму необхідно також звертати увагу на енергоспоживання гранулятора. Доцільно вибирати обладнання з найменшим споживанням електроенергії і при цьому не поступається за продуктивністю аналогам. Також потрібно враховувати, яка буде використовуватися напруга електромережі для роботи пристрою, оскільки є машини, які працюють і від мережі 220 В, і від мережі 380 В.

Зносостійкість матриці гранулятора залежить від твердості та якості металу з якого вона виробляється. Наприклад, матриці та комплектуючі грануляторів Техномашсторой виготовлені з високоякісних матеріалів, що робить їхній термін служби найбільш тривалим серед пристроїв аналогів. У разі вибору обладнання уважно вивчайте його технічні характеристики та властивості. Це допоможе уникнути несподіванок під час його експлуатації.

Про якість виробу багато говорить і зазначений у паспорті гарантійний термін служби. Якщо він дуже малий, то, найімовірніше, виробник використовував під час виготовлення гранулятора неякісні чи браковані матеріали. Ми надаємо 1 рік гарантії на гранулятори.

Якщо ви не впевнені, що зможете самі правильно підібрати найефективніший гранулятор для свого господарства, то правильним рішенням у цій ситуації буде, якщо ви звернетеся до фахівця, який все зробить за вас.